O meni

 

Blog Bedno piskaralo delo je Angeline Radulović, novinarke  i NVO aktivistkinje.

Rođena sam 4.1. 1978. godine u Čačku, i smatram se Čačankom, premda sam više od 16 godina na „privremenom radu na sedmom nebu“ u Beogradu, gde me zadržala ljubav života i posao koji volim.Bedno piskaralo Angelina Radulović, novinarka

Po obrazovanju sam diplomirani politikolog za novinarstvo i komunikacije, po profesiji i ljubavi novinarka – bedno piskaralo :)

Od 2002. godine radim najpre u dnevnim novinama – Večernje novosti, zatim u dvonedeljniku Bilje i zdravlje.  Na treće porodiljsko odsustvo otišla sam iz matične redakcije Večernjih novosti, rubrike Društvo.  Specijalizovala sam se za pitanja zdravstva i društveno – socijalnih problema.

Od 2002. godine cenjeno devojačko Milovanović zamenila novim – Radulović.  Od 2005. i 2007. godine naša porodica je bogatija  je za Janu i Aleksu. A od kraja maja 2011 bogatiji smo za jednu lepu Saru.

Od 2006. godine jedan od osnivača i  aktivni član Udruženja Roditelj, prve nevladine  organizacije u Srbiji koja se trudi da pomogne nama „napaćenim“ roditeljima. Posle dvogodišnjeg iskustva kao PR organizacije, od januara 2009.  godine na nezahvalnom mestu „menadžerke egzekutorke:)  Sada trenutno pomažem kako i koliko mogu,  u pauzama  bavljenja odrastanjem troje dece.

Blog pišem od 2007. godine, malo ozbiljnije od 2009. godine, i ovo je jedan od retkih blogova na sprskom jeziku koji se primarno bavi novinarstvom.  Uživam u pisanju bloga, a sebi veliki minus dodeljujem zbog toga što mi je i dalje broj tekstova u draftu i napisanih ideja na salvetama i čekiranih u glavi veći od broj objavljenih tekstova. Ali, kao majci troje maloletne dece sa mnogo obaveza, verujem da mi se može oprostiti :)

Pišem pesme i kratke priče, i ređam ideje koje čekaju da se neko pozabavi njima.

Ako bih moj život, posao, ljubav i ideje trebala da pretočim u jednu reč, to bi svakako bila

KOMUNIKACIJA.

Ako mislite da moja znanja vezana za pisanje sadržaja, komuniciranje, novinarstvo, online ili društvene medije, zagriženost za aktivizam i sve što sam naučila o funkcionisanju NVO mogu da vam budu od koristi, kontaktirajte me. Mejl je angelina.radulovic(at)gmail.com

p.s. Ovaj blog vam možda neće pomoći ni da me bolje upoznate, ni da budete pametniji ni bolji ljudi. Ako vam bar minut bude zanimljivo, udobno i lepo, Bedno piskaralo će biti srećno.

POTPUNO NEPOTREBNE SITNICE O MENI

– Nepopravljivo sam levoruka (osim pisanja koje su mi silom ispravili, što nikad neću oprostiti)

– Imam fobiju od velikih kamiona

– Tek pre dve godine sam počela da vozim,  a imam vozačku dozvolu već deset godina

– Kad me je ljubav mog života muvala, našoj vezi sam davala dve nedelje. Toliko o mojoj dobroj proceni

– Tvrdoglava sam i teško podnosim kritiku a najteže kad mi neko kaže da nešto ne znam. To me do smrti uvredi, ali mi je i odličan motiv da učim

– Želim da skočim bandžijem, ali nikako da se nakanim da to i uradim

– Užasno me nervira sopstvena megalomanija i što bih SVE i ODMAH

– Volela bih sa mogu da spavam samo dva, tri sata, kao Nikola Tesla

– Jedino se nikada nisam farbala u crno, a i ne nameravam

–  Dan pred prvi porođaj prošetala sam maršrutom od Cvetkove pijace do Trga Republike

–  Koliko se nadam da ću jednom izdati knjigu, toliko me to i užasava

 

Nemojte se ustručavati da mi pošaljete komentar, poslovnu ponudu, ili utisak o blogu. Dobro došli!