Kako da opozovete poslati mejl i druge korisne cake u gmail-u

| 25. јун 2015. | 1 Comment

Ogovaranje šefa ste poslali njemu umesto koleginici? Zaboravili ste da ubacite nekoga u grupnu prepisku? Gmail je konačno ozvaničio opciju koja je još od 2009. bila u beta fazi – undone dugme za opoziv poslatog mejla. Korisna stvarčica,  koju ste mogli da ručno podesite i ranije, ali je sada deo zvaničnog seta gmail alatki. Dovoljno je da podesite koliko ćete sebi dati „fore“, i čim pošaljete mejl, videćete opciju da poništite slanje. Odlično, zar ne?

Kako  čak 75 odsto od 900  miliona korisnika Gmaila širom sveta, pristupa mejlu sa mobilnih telefona, oni za sada moraju instalirati Inbox aplikaciju da bi im opoziv mejla radio kako treba prilikom korišćenja gmaila na mobilnom telefonu.

Gmail koristim svakodnevno i teško da mogu da zamislim svoju privatnu a i poslovnu prepisku bez njega. Ali, kako se u jedan inbog sliva neviđeno mnogo mejlova, koristim razne dodatke i aplikacije kako bih sebi olakšala život. Podeliću sa vama neke od njih, koje možda još niste počeli da koristite:DSCF1245

Slanje gmailom sa različitih naloga

Kako bih izbegla da imam 5 gmail naloga, spojila sam ih sve u jedan. To zna da zaguši moj inbox, ali barem ne moram da se logujem na više mejlova, ili još gore non stop logujem i izlazim iz gmaila. Kada šaljem mejlove, samo izaberem sa kog šaljem mejl. SAVET: za deafult mejl odredite onaj koji zaista najčešće koristite.

Wisestamp

Pristojan potpis vašeg mejla. Ova aplikacija jedno vreme nije radila, što me je silno nerviralo, ali sada su tu, i nude sasvim ok opcije za besplatno korišćenje. Možete staviti i nekoliko potpisa i koristiti ih po potrebi. Korisno.

Unroll.me – najvažniji dodatak za kontrolu mejlova koji stižu

Ova aplikacija omogućava da se jednim klikom odjavite sa silnih newlettera koje ne čitate, poruka koje niste tražili, navalentnih prodavaca. Ima sjajnu opciju da stvari koje su vam važne i dalje stižu u inbox, mejlove koji stižu dosta često, ali sa kojih ne želite da se odjavite, već samo bacite pogled na njih, možete staviti u posebnu kategoriju, i oni će vam stizati zajedno, kao pregled mejlova.

I imate treću opciju, da se odjavite sa tog mejla.  Bez ove aplikacije ja ne mogu da zamislilm svakodnevno korišćenje mejla. Ovo je jedna od najkorisnijih stvarčica u gmailu, pogotovo za one koji se često prijavljuju na razne servise i newslettere.

Zakažite slanje mejla

U vreme kada smo svi non stop online, slanje mejla u ponoć ili u šest ujutru deluje pomalo – nepristojno. Uz dodatak za gmail Boomerang, možete da podesite kada će mejl biti poslat. Super korisnо! Tu opciju nudi i besplatni Streak, Google chrome dodatak, koji uz to može da vam kaže i da li je osoba kojoj ste poslali mejl, tu poruku otvorila. Takođe, nudi i snooze, tj da otvaranje nekog mejla odložite, do ponovnog podsećanja.

Pošalji i arhiviraj

Ako vam je san 0 mejllova u inboxu, ova opcija može da vam pomogne. Ja sam je ranije izbegavala, jer nisam bila sigurna da li ću kasnije pretragom moći da nađem te mejlove, ali strah mi je bio neopravdan, cela arhiva može da se pretražuje.

Updejtujte kontakte

Obično me neviđeno mrzi da dodajem ljude u kontakte, da ažuriram podatke i slično. Zato se nekada dešava i da mi njihovi mejlovi završe u spamu. Dodatak Evercontact rešava problem, ali posle mesec dana besplatnog korišćenja morate ga platiti.

Imate li vi da podelite sa mnom neki koristan dodatak za gmail? Kako se snalazite kroz šumu mejlova?

Tags: , , , , ,

Category: Internetarije

About the Author ()

Novinarka, trostruka keva, blogerka. Moja najduža ljubav je ona sa papirom i olovkom.

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Fatal error: Call to undefined function mysql_query() in /home/piskaral/public_html/wordpress/wp-content/plugins/comment-rating/comment-rating.php on line 219