Kako smo manekenisali zahvaljujući blogu

| 29. децембар 2014. | 8 Comments

Blog i blogovanje doneli su u moj život tako mnogo različitih pozitivnih iskustava, mnogo zanimljivih ljudi, poslovnih prilika, putovanja. Ali da mi je neko rekao pre nekoliko meseci da ćemo moja porodica i ja manekenisati, ne bih mu verovala.  I kad bi bili manekeni da nam nije bloga?

Ali, eto desilo se i to da zahvaljujući internet poznanicima budemo pozvani da kao pravi manekeni odradimo fotografisanje za kompaniju „Schlarafia“. Uz to je mama, u blogerskom stilu odradila editorijal.  Nekoliko stvari me je oduševilo prilikom ovog poziva:

  • Odabrali su pravu porodicu, iz domena prosečnih kojima su njihovi proizvodi namenjeni. Ako neko misli da to nije važno i da je dovoljno da  „otkupe“ neke mame sa stok sajtova, nek pogleda iskustvo Argete :)  i slučaj lažnih mama
  • Pažljivo su pratili ko prati i „gotivi“ njihove proizvode – što mi je bilo potpuno simpatično.
  • Prate blogove i društvene mreže, čak im je i mišljenje blogera važno
  • Znaju važnost dobre priče – ako ne verujete, pročitajte priču o Šlarafiji
  • Iskreni sam fan ove kompanije, jer su im proizvodi kvalitetni (doduše i poskupi, ali cena je opravdana kvalitetom), i sa zadovoljstvom ih koristim
  • U pitanju je domaća firma, sa tradicijom, ručnom izradom, koja uspeva da pliva u ovom i ovakvom poslovnom ambijentu, što može biti samo plus

Elem, dobismo uputstvo gde i kada da se pojavimo, u pidžamama, pošto je ideja bila da mi, nasmejani, tek probuđeni i polučupavi, u haosu i graji, kakvi obično i jesmo, slikamo se na njihovom krevetu.

Došli smo, pomalo zbunjeni, i tu decu pustiše da jurcaju, a mamu i tatu uzeše pod svoje. Napisala sam već, komentarišući divne fotke koje su tom prilikom napravljenje, i odgovarajući na silne komplimente kako „sijam“, da nije teško sijati, kada te našminkaju, natapiraju, uglancaju, začešljaju i srede. Toliko truda da bi izgledao kao da si se tek probudio, toliko šminkanja da bi izgledao kao da nemaš šminku uopšte. Genijalno.

Još dok smo se spremali, skontamo moj mili muž i ja da šminkerka, frizerka, a i fotograf izgleda ne kontaju da smo mi porodica. Prava. Za pravo. Bez zajebancije porodica, ono ne mali i malo veći manekeni došli preko agencije, nego ludi par koji se voli 15 godina i napravio je tako lud, u Srbiji troje dece. A bilo nam je poptuno jasno kada nam je fotograf, u toku fotosešna rekao, gledajte se kao da se volite. Idi beži bre! Pa mi se volimo. Valjda je očigledno :)  Ali, hvala im na komplimentu, svakako.

 

To slikanje, nameštanje, vriskanje, skakanje po krevetu, smejanje, golicanje, uživancija i „ples“ sa kamerom potrajao je jedno tri sata. Svi smo uživali, ali Sara, naše trećenče koje ima tri godine je briljirala!  Od ovog sjajnog popodneva ostalo nam je divno iskustvo i ideja kako to manekenstvo nije ni blizu teško kao što pokušavaju da ga prikažu. Sjajna saradnja sa Schlarafijom rezultirala je time da ćete nas viđati na njihovim online materijalima. I da možete slobodno da mi verujete na reč da u životu nisam spavala na udobnijim dušecima nego što su njihovi (pritom ne znam da li je bolji naš, bračni, koji je u rangu njihovih najjeftinijih, ili dečiji, koji smo ozbiljno birali, s obzirom na to da se na njemu i sedi preko dana i spava noću).

Inače, ovo naše manekenisanje je sponzorisano, tekst i mišljenje u njemu nije. Mi smo samo kupci koji su imali priliku da jedan dan reklamiraju brend koji vole.

Photo credit: Schlarafia.rs

Tags: , , ,

Category: Društvene mreže, Sasvim lično

About the Author ()

Novinarka, trostruka keva, blogerka. Moja najduža ljubav je ona sa papirom i olovkom.

Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Miloš Đajić Blog | 2. јул 2015.
  2. Kako sam zahvaljujući blogu postala „Pampers mama“ | 9. август 2015.
  1. Fatal error: Call to undefined function mysql_query() in /home/piskaral/public_html/wordpress/wp-content/plugins/comment-rating/comment-rating.php on line 219