Ukidaj, samo ukidaj Beograde

| 28. мај 2014. | 6 Comments

Ne baš više tako nova gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Malim, krenula je baš žestoko u spas budžeta Beograda, koji je prema njihovim rečima, u ogromnom deficitu.  Najpre su smanjili enormne prilive zlim nezaposlenim porodiljama, koje em ne rade ništa, em prave decu, a ne znaju koliko je to skupo. A onda i onim kao najsiromašnijim, jer šta ima da se bahate sa  ukupnim kućnim primanjima od 40.000 mesečno, kad svi dobro znamo da je mesečna korpa za četvoročlanu porodicu duplo manja.

Onda su se  činovnici grada Beograda, koji zorom, od 7.30 mastiljaju i računaju odakle da uštinu i spasu beogradski budžet bušan kao švajcarski sir, dosetili penzionera. Pa da! Njih ima mnogo, ako svakom štrpnemo po malo, neće ni da osete. Neće se to smeti na republičkom nivou, ipak su moćna sila i donose bar 15 do 20 odsto glasova. Ali, može da se proba sa ovim najsiromašnijim, oni ionako ne izlaze na izbore, nemaju ni za prevoz.  Tj, imali su besplatan prevoz ali sad ćemo i to da im ukinemo.

A onda, šta još ukinuti? Sve! Sa naglaskom na decu i penzionere. Uprkos tome što rekoše da neće biti ukidanja socijalnih davanja.

Setili su se da iz delokruga svog rada izbrišu i i usluge podrške za samostalan život, pa neće biti više finansirana personalna asistencija za odrasle i starije osobe sa telesnim invaliditetom.  Jer, ko ih šiša, nisu ni do sada bili vidljivi, sedeli su zatvoreni u kućama, šta ima sada na ovu krizu da se šetkaju.  I uopšte, svuda tamo gde nešto treba da se pomogne – deci bez roditeljskog staranka, studentima i đacima sa invaliditetom, roditeljima duplih blizanaca, sve je to lepo skinuto sa spiska. Jer, ne pita vas Mali šta može grad da učini za vas, već šta još možete vi da date gradu, a da vam već nisu odrali kožu sa leđa i skinuli od ionako premale plate.

A tek su počeli da ukidaju.

Ima tu još materijala. Evo recimo, umesto smenjenog Aleksandra Timofejeva, mogu da dovedu bilo koju tetkicu koja je pajala hodnicima Beograđanke. A mogu i da ukinu to mesto, garant je plata povelika, a ionako urednik neće odlučivati ništa. Ima još mnogo toga za ukidanje, ali neću da im  dajem ideje, nek zarade svoje povelike plate.

U međuvremenu, U Gradskom Saobraćajnom preduzeću, onom koje prema rečima tog istog gradnonačelnika „pojede“ 20 odsto celog gradskog budžeta, uprkos tome što ima svoje prihode formira se komisija za proveru tendera za alkoholna pića i za alevu papriku! Živa nisam da vidim kako li tek izgledaju razne komisije u raznim sekretarijatima i Gradskoj upravi, koji u ovim silnim uštedama prođoše neoštećeni. Ni za dinar.

 

10325554_10203922070715149_8698082528411996776_n

Tags: , ,

Category: Bez dlake u mozgu

About the Author ()

Novinarka, trostruka keva, blogerka. Moja najduža ljubav je ona sa papirom i olovkom.

Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Fatal error: Call to undefined function mysql_query() in /home/piskaral/public_html/wordpress/wp-content/plugins/comment-rating/comment-rating.php on line 219