Pet godina Piskaralo bloga

| 24. фебруар 2014. | 6 Comments

Danas je tačno pet godina otkako se rodio Piskaralo blog.

Moj blog se rodio, zapravo kada i moje roditeljstvo, negde pre oko osam godina, na platformi 381 ko je se još seća. Pisala sam, fascinirana svojom novom, roditeljskom ulogom o čemu drugom nego o deci. Vremenom, ohrabrila sam se da pišem na teme koje me najviše žuljaju, i profesionalno i lično – pre svega o medijima i njhovoj propasti, novim medijima i načinima na koje se komunikacija super brzo menja, ali i o mom aktivizmu i roditeljskim temama koje su pokretač tog aktivizma u Udruženju Roditelj.

Osim što mi je povremeno služio kao virtuelna bokserska vreća, blog mi je doneo mnogo toga i profesionalno i lično – priliku da upoznam neke sjajne ljude i učim od njih, da razmenim mišljenja sa mnogo ljudi do čijeg mi je mišljenja stalo, da diskutujem sa kolegama o temama važnim za naše  novinarstvo kojem je hitno potreban bajpas, da bar malo stranem na stranu kolega koji znaju šta je pravi posao novinara, i da nisu samo novinari krivi za Stanizijaciju Srbije, da je propast dvosmeran put i da jedino ako svako od nas pokušava da bude bolji, zaista ćemo kao društvo uspeti da se iščupamo iz gliba u kojem jesmo. Drago mi je što mi je blog makar malo odškrinuo vrata tome da pokažem šta znam  i dobijem priliku da učim stvari koje nikako nisam mogla da naučim na radnom mestu :) Verujem da ovo što sam pokazala u prethodnih pet godina nije ni delić od onoga što mogu.

Ovo je 10 najčitanijih tekstova, iz kojih se može zaključiti u kom pravcu bi Piskaralo blog možda trebalo da krene. Svakako će ovde i dalje biti tekstovi vezani za medije i aktivizam, a za roditeljske teme je rezervisan „Mamin svet“.

1. Zašto se ne treba smejati Vučićevom spasavanju deteta iz smeta u Feketiću?

2. Novinarske forme, od teorije do prakse

3. Vest, kraljica novinarstva

4. Izveštaj, dobro uigrane činjenice

5. Simpo, primer neposlovnosti i nemara

6.  Može li se na porođaj bez koverte?

7. 10 stvari kojima „pi arovi“ izluđuju novinare

8. Kako napisati dobar novinski naslov

9.  Novinarstvo, zanat ili način života?

10. Želim svet uz tebe, poruka koja vredi

 

Kad se sve oduzme i sabere, jedna od mojih najvećih ljubavi i strasti je igranje sa rečima. I mnogo sam srećna što imam priliku da se time bavim i od pisanja živim. Menjaju se samo alati i medijumi koje koristimo da naše „igrarije“ rečima stignu do publike.  Nadam se da ćete me i dalje čitati, a da ću ja imati i dalje (ponekad) šta pametno da kažem :)

 

 Vaše

Tags: , ,

Category: Internetarije, Sasvim lično

About the Author ()

Novinarka, trostruka keva, blogerka. Moja najduža ljubav je ona sa papirom i olovkom.

Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Fatal error: Call to undefined function mysql_query() in /home/piskaral/public_html/wordpress/wp-content/plugins/comment-rating/comment-rating.php on line 219