Odmor na Kopaoniku leti – što da ne?

| 1. август 2013. | 1 Comment

Ja sam od onih koji od zimskog provoda na planini najviše vole pogled kroz prozor ( i vruću rakiju doduše).  Zato mi je vrlo zanimljivo zazvučao poziv da provedem vikend na Kopaoniku, i to usred leta. Zahvaljujući MKMountain resortu proveli smo divan vikend u Grand hotelu na Kopaoniku, koji je imao jednu veliku manu –  bio je prekratak!

Kad negde putujem, jedna od najvažnijih stvari je da to mesto bude dobro za porodični odmor. Kako nemamo baka i deka servise, gotovo uvek i svuda vodimo i naše klince (8, 5 i 2 godine). Ovog puta meni i suprugu društvo je pravila dvogodišnja mezimica Sara, a kako se provela videćete na slikama ;).
Sitgli smo u petak jako kasno noću pa nam je vikend počeo tako što smo se sručili u krevete. Sačekala nas je kasna večera u sobi, lep gest osoblja hotela Grand, za umorne putnike.
Već ujutru smo shvatili da jedan vikend nije ni blizu dovoljan da se obiđe sve što Kopaonik leti nudi:

  • Fenomenalne obrise, boje, uspone, šumu, vazduh,  staze i bogaze, visinu, širinu, slobodu da se diše kao čovek, punim plućima!

 

IMG_0911

IMG_0940 IMG_0919IMG_0960

Kako nam pešačke ture nisu bile opcija, s obzirom na to da je Sara još mala, rešili smo da isprobamo druge sadržaje u koje može naša mala trojka da se uklopi. Posle razgledanja ponude, koja uključuje  rafting, paraglajding, pešačke ture i do 20 km, planinsku vožnju biciklom, časovi jahanja, opredelili smo se za aktivnost koja nam je delovala veoma uzbudljivo a mogli smo da je sprovedemo zajedno – vožnja ATV vozilima (kvadovima).

Vodič nas je sproveo po usponima i vrhovima kopaonika, kroz šumu, po „kozjim stazama“, dok nam je vetar (doduše i prašina) pirkao u lice. IMG_1716

IMG_1691

IMG_1739

vožnja kvadovima na Kopaoniku, uživanje IMG_0948

A neki su, od silnog treskanja, cike i uživanja, morali da – dremnu!

IMG_1709

Onda smo se vratili u hotel i uživali u Spa i wellness ponudi Grand hotela. Za goste hotela, unutrašnji i spoljašnji (sa toplom vodom!) bazen, kao i sauna, tursko kupatilo i ostali spa sadržaji su besplatni.

IMG_0969 IMG_0970

Smeštaj u hotelu Grand (****) bio je za svaku pohvalu, počev od soba, koje nisu velike, ali su savršeno udobne, sa svakom sitnicom na mestu, prijatne i sa preudobnim krevetima u kojima smo spavali kao bebe (i standardni bračni krevet bio je sasvim dovoljan za nas troje).  Hrana je za naš ukus bila odlična, po principu švedskog stola, a  meni se najviše dopala terasa aperitiv bara, jer je idealna za kuliranje uz kaficu dok sunce zalazi, s pogledom na Pančićev vrh.

IMG_0995

Šetnja nije trajala koliko smo planirali, jer je Sara opet – zaspala! Čist planinski vazduh i mnogo uzbudjenja. To nas je omelo da ostvarimo plan i odemo na romantičnu večeru (11 godišnjica braka zatekla nas je baš tamo <3) a da Saru ostavimo na čuvanje u igraonici, koja se takođe nalazi u Hotelu Grand. Tokokm dana čuvanje dece za goste hotela je besplatno, a uveče je 250 dinara. Igraonica je otvorena i za druge goste. Ovo je velika prednost za sve one koji dolaze s decom, a žele da ipak sebi priušte  nekoliko sati slobode :) u istraživanju Kopaonika.

Ono što nas je posebno oduševilo, pored ogromnog broja aktivnosti koje su vam na raspolaganju, je činjenica da dok se ostatak Srbije kuvao na četrdesetak stepeni, nama je bilo sasvim prijatno (na momente i hladnjikavo) na 20 do 23 stepena koliko je bilo ovog vikenda na Kopu. Kombinacija kupanja, šetnje, mnogo sunca, ali i prijatne temperature i spavanja pod jorganom! mom mužu se toliko dopala da trenutno vodi pregovore sa mnom da „letujemo“ na planini.

Sledećeg dana smo isprobali (opet zajednički) vožnju žičarom do Pančićevog vrha (na žalost to je jedina žičara koja tokom leta radi) i malo uživali u spektakularnom pogledu sa vrha. Sledeći korak je, kad opet dođemo ovamo – Paraglajding, mogu samo da zamislim koliko je divno osećati se kao ptica :)

U povratku sa Kopaonika, iskoristili smo priliku da obiđemo manastire Studenicu (XII vek) i Žiču (XIII) , i zaokružimo sve divno što smo videli i doživeli ovog vikenda.

Kada se sve sabere, bilo nam je zaista sjajno, i sigurno ćemo ovu destinaciju upisati u „kalendar“ obilazaka, makar za vikend. Iako mi se nije tako na prvi pogled činilo, Hotel Grand je očito i porodično odredište, jer je većina gostiju tu bila sa mališanima, a Kopaonik ima šta da ponudi  roditeljima, i raskošan je i leti kao i zimi.

Očekujte još preporuka za porodična putovanja.

p. s. pogledajte još malo predivnih prizora Kopaonika, a ceo album možete videti na FB.

NAPOMENA: Tekst nije plaćen. Smeštaj omogućio Grand Hotel.

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Sasvim lično

About the Author ()

Novinarka, trostruka keva, blogerka. Moja najduža ljubav je ona sa papirom i olovkom.

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Odmor na Kopaoniku leti – što da ne? | www.blogovnik.com | 1. август 2013.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *