Kad je nula vrlo važan broj – „Pampers“ za najmanje

| 26. март 2013. | 1 Comment

Kada sam se prvi put poslovno obrela na Institutu za neonatologiju u Beogradu, sve vreme sam bila na ivici suza  –  te bebe su taaako male, da vas prosto duša boli što su morale da uz cevi koje im vire iz nosa, inkubatore i  bez stalnog roditeljskog zagrljaja da započnu svoj život.  A još kad vidite kako su im ogrooomne  pelene na njima (i to one prve, najmanje, za bebe dod 3 do 5 kg). Nije ni čudo, svi oni imaju manje od 2,5 kg, a vrlo često tek malo preko kilograma… Zato me je oduševio potez „Pampersa“, koji je na ovaj problem odgovorio novomn linijom proizvoda Pampers  Premium  care, za zaštitu kože sa 5 zvezdica, i to u veličini 0!Pampers donacija

Sjajno je što se „Pampers“ setio ovako malenih beba, a veće količine „Pampers“ pelena prošlog petka donirane su tamo gde su najpotrebnije,  instituciji koja brine o prevremeno rođenim bebama – Institutu za neonatologiju.

“Institut za neonatologiju je najveća neonatološka institucija u našoj zemlji. Pelene koje smo danas dobili kao donaciju, a koje su namenjene bebama sa težinom ispod 2 .500 gr, za nas je veoma značajan, budući da su naši pacijenti upravo te težine i manje od toga. Dobre pelene nisu samo sredstvo za negu, već predstavljaju i medicinsko sredstvo jer veličina pelena značajno utiče na razvoj kukova kod beba, a prevremeno rođene bebe su posebno osetl

 

rekla je na dodeli donacije u petak prim mr sc med dr Milica Ranković Janevski, direktor Instituta za neonatologiju.

Meni, srećom, nikada nisu zatrebale pelene poput Pampers premium care, veličina 0. Sve tri moje bebe imale su popriličnu težinu, koja se vrtela oko četiri kilograma. U terminologiji porodilišta, bebe džinovi, terminska deca (donesena u terminu, koji je između 38. i 40. nedelje trudnoće, prim. aut. za one koji nisu bogznakakvi poznavaoci porođaja i njegovih lepota), bez ikakvih problema. Ali, bez obzira na to, presvlačenje pelene nam je na početku bilo pravi haos: jer, kad vaš maleni zamotuljak odmotate iz silnih benkica, zeka, špilhozni, švedskih  i tetra pelena i konačno stignete do Pampersa, shvatite da je ta guza toliko mala, da se vi prosto plašite da je držite.

Možete tek misliti koliko su male guze tih malenih heroja, koji su izdržali teške momente u majčinom stomaku, preživeli opasne porođaje u nedoba, rodili se mnogo pre nego što je bilo planirano i sigurno. Možete misliti koji je gotovo herojski napor takvim malim  guzama presvući pelenu, pa još ako  im je ogromna, muke su još veće.

New Moment 5Zato mi je drago da je Pampers je ponudio ovaj super program zaštite kože bebama koje su rođene previše rano ili izuzeno male telesne težine pri rođenju, a  raduje me i činjenica da je taj pomak u zaštiti kože beba je i zvanično priznat – Pampers Premium Care je sada preporučen od strane Udruženja pedijatara Srbije.

Divno osoblje sa Instituta  upoznala sam po dve osnove: moje Udruženje Roditelj je dve godine učestvovalo u promociji Banke humanog mleka, prve takve u Srbiji. Tu sve mame koje imaju viška mleka mogu da doniraju svoje mleko za baš te malene bebe, kojima je potrebna posebna pažnja i nega, a njihove mame u tom trenutku ne mogu da doje.

Imala sam i sama čast da tri meseca budem donatorka mleka u Banci humanog mleka, tokom 2011. godine, i to mi je predivno iskustvo. Iako ste u obavezi da redovno izmlazate mleko i poštujete prilično stroge higijenske procedure, veoma me je radovalo da bar tako mogu da pomognem malenim bebicama smeštenim na Institutu za neonatologiju. I veoma mi je drago da je Pampers ovom donacijom podržao Institut, i nadam se da će takvih akcija biti i ubuduće.

Saopštenje Pampersa povodom donacije Insititutu za neonatologiju možete pročitati ovde. 

NAPOMENA: Ovaj članak je sponzorisan i nastao je u saradnji sa Pampersom

 

Tags: , , ,

Category: Akcije, Čari roditeljstva

About the Author ()

Novinarka, trostruka keva, blogerka. Moja najduža ljubav je ona sa papirom i olovkom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *