Ja sam šampion!

| 20. фебруар 2013. | 1 Comment

Sponzorisani tekst

Znate ono kad pomislite da ste u nečemu najbolji, šampion, da nešto radite tako dobro da možete bilo kome da stanete na crtu?

E tako se ja osećam! Za prethodnih 8 godina, svojim rukama presvukla sam pelene oko 14.000 puta i isto toliko puta obrisala najvoljenije guzice na svetu, našljapkala ih kremom i umotala u „Pampers“. Eto, ja sam šampion, pelena. Tata je ovu obavezu svesrdno izbegavao, kad god je mogao, naročito kada se radi o kaki :)

Sećam se kao juče kako sam sa divljenjem i strahopoštovanjem gledala kako sestra premotava i obrće tamo amo moj najdragoceniji paketić, od četiri kile. I kako sam imala tremu kada sam prvih nekoliko dana pokušavala isto to da uradim – da presvučem bebu. Kao da je nuklearna fizika, gde ide švedska a gde tetra pelena, kako da okreneš bebu a da ti se ne polomi (to mi mislimo da su tako krhke, iako u stvari nisu).

Ja matora, 27 punih, potpuno spremna za decu, ali izgubljena u svemiru i prostoru. I zahvalna sam što je neko pametan izmislio nešto poput jednokratnih pelena. Mada će mi možda obožavatelji prirodnih rešenja zameriti, lično nemam ništa protiv platnenih pelena, ali pored toga što sam mama koja je za šest godina rodila troje dece, muž i ja ih gajimo sami, oboje  smo zaposleni i pored toga imamo dodatne poslove, meni je zaista „Pampers“ bio jednostavnije, lakše, brže rešenje. I zahvalna sam na pravu izbora, jer je ipak vreme kad su se pelene prale na reci prošlost, danas imamo mogućnost da izaberemo ono što odgovara našem stilu života, senzibilitetu i našim stavovima. Mnogo je vremena prošlo ot trenutka kada je Marion Donovan, američka domaćica, izmislila Boater – prve vodootporne pelene, napravljene od plastične zavese za tuširanje i napunjene pamučnim pelenama,  a  i od 1959. godine kada je Vik Mils, radnik kompanije Proktor i Gembl, želeći bolju zaštitu za svog unuka – izmislio danas čuvenu Pampers pelenu, koja je na tržište lansirana 1961. godine.

Tokom godina, isprobali smo pelene raznih proizvođača i razne vrste pelena, i sada već mogu „stručno“ da procenim posle jednog dodira i nošenja, da li su te pelene za našu guzu. Ove najnovije, Premium care pokazale su se kao sjajne, naročito zbog elastičnih traka sa strane i pozadi, jer je moj namlađi vrtirep mršavica (koja sa 21 mesec i dalje nosi pelene veličine 4 :)), i bitno nam je da sve stoji na mestu, a da je ne steže.

Inače, kada bih kupovala druge marke pelena, automatski bi ih eliminisala ako nemaju rastegljivu traku na leđima, jer su onda mnogo manje praktične – pa vam se tako može desiti da ste krenuli u šetnju a imate dete ukakano od glave do pete (došlo mi je majke mi da ga umočim u fontanu ispred Doma sindikata, ali sam se plašila da neko ne zovne Centar za socijalni rad). Zato sam se uvek vraćala na provereno – one koje su se meni pokazale kao najbolje . Ono što mi je kao roditelju bitno je da su ove pelene preporučene od strane Udruženja pedijatara Srbije, a koliko vidim okupili su oko sebe tim respektabilnih stručnjaka koji se trude da izađu u suret potrošačima.

Pampers peleneNedavno su nas mame  (pa i mame blogerke :) pozvali na druženje i na predstavljanje novina u svetu pelena, novina koje će obradovati guze naše dece. Još jedan lep gest, mada moram reći da bi još bolji potez bio kada bi obratili pažnju i na kupce plićeg džepa i lansirali proizvod koji je više u skladu sa njihovim platežnim mogućnostima. Znam, kriza je, ali kako je proizvođačima tako je i nama kupcima. Ipak, naše najdraže guze su zaslužile najbolju, negu sa 5 zvezdica. Ja ću za koji mesec nadam se preći kupovinu pelena – gaćice  za odvikavanje, i nemojte se ljutiti „Pampers“, lepo smo se družili skoro osam godina, ali uskoro će doći vreme da se divno druženje završi a ja malo odmorim od menjanja pelena. Do – unučića :))

 NAPOMENA: Ovaj članak je napisan uz pomoć „Pampersa“, ali svi stavovi izneti u tekstu su moje lično mišljenje.

 Foto

Pampers.rs

 

Tags: , ,

Category: Čari roditeljstva, Sasvim lično

About the Author ()

Novinarka, trostruka keva, blogerka. Moja najduža ljubav je ona sa papirom i olovkom.

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Indikator vlažnosti, pomoć roditeljima „početnicima“ | 28. фебруар 2013.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *