Da li biste želeli da se vaše dete leči ovde?

| 15. јануар 2013. | 3 Comments

Ovo što vidite nije napuštena ruševina, ni postapokaliptična noćna mora. Ovo je mesto gde se deca koja imaju očnih problema, koja prolaze kroz razne očne  intervencije i operacije leče na Institutu za Očne bolesti u Beogradu. Naša deca. Tu ljudska bića, roditelji i deca, provode i po mesec dana, kako nam je rekla Adrijana Erić, koja  je sa svojim detetom bila prinuđena da u ovakvim uslovima boravi više od mesec dana. Tu rade druga ljudska bića, lekari i medicinsko osoblje.


-Da li je jedan novogodišnji koncert dovoljan da pokrije renoviranje bar jednog ovakvog, ne mogu reći odeljenja, već rugla?

– Da li umesto najskupljeg voznog parka političkog establišmenta može da se ušpara koji evrić, time što će se kupiti neka „bedna“ škoda superb recimo, umesto najnovijeg audija?

– Ili da li je onaj nesrećni falus na našem „mostu ponosu“ gospodine Đilas mogao da bude malo manji, zarad renoviranja jednog ovakvog mesta? (znam, nije im nadležnost, ali nije mnogo toga, pa trpaju se gde god stignu).

Sva ova pitanja su bespredmetna, jer da  ima volje, bilo bi i načina. Da je ikoga briga, počev od načelnika, direktora KCS pa na dalje, ovo mesto ne bi izgledalo ovako:

Da li bi pristali da se vaše dete sutra leči ovde?

Ili da to pitanje postavim nekom političaru?

Category: Akcije, Udruzenje RODITELJ

About the Author ()

Novinarka, trostruka keva, blogerka. Moja najduža ljubav je ona sa papirom i olovkom.

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Nordeus, kapa dole! | 28. март 2013.
  2. Kako zaista izgleda pedijatrija KBC “Zemun”? | MAMIN SVET | 16. јануар 2014.
  1. Fatal error: Call to undefined function mysql_query() in /home/piskaral/public_html/wordpress/wp-content/plugins/comment-rating/comment-rating.php on line 219