Želim svet uz tebe – poruka koja vredi!

| 22. октобар 2012. | 5 Comments

Gledajući ovu fotografiju

 

Avon kampanja protiv raka dojke oktobar 2012

Naša deca treba da rastu uz nas, dozvolimo im to!

reći ćete – dobro osmišljena kampanja, lepa poruka.

Mene je ova fotografija – razbila. Izmamila suze i podsetila još jednom da je jedna od najvećih nepravdi koju možete da učinite svojoj deci da dozvolite da odrastaju bez vas.

Ja sam devojčica sa ove slike. Moja mama nije dočekala da vidi koji fakultet sam upisala, kako mi je izgledao prvi  dečko, kako muž, koliko sam visoka i koji broj cipela nosim, gde radim, nije videla moju decu. Ja sam bila dete kada sam ostala bez nje, imala sam 14 godina, moj brat je imao nepunih devet. Ona je imala 39, tek koju godinu više nego ja sada.

Moja mama nije imala vremena da ode kod lekara.  Ona je, poput većine nas, žena, majki, sebe stavljala na poslednje mesto. Žiga? Proći će. Glavobolja, probadanje? Umor.

Dok je shvatila da je ozbiljno, telo se predalo. Otišla je, a da nismo ni saznali od čega je umrla. Nije imala vremena ni da sazna od čega boluje. Ja ne znam da li ću sutra dobiti rak dojke (u šta su sumnjali) ili neku drugu bolest i prerano napustiti moju decu. Ne znam koja je opaka bolest napravila najveći čvor u mojim grudima, koji čuči u meni zgužvan i težak, sve ove godine.

Ali sam, polazeći svojom dečijom dušom kroz sve faze patnje, pa i ljutnje što me je ostavila, sebi obećala da ću učiniti sve što je u mojoj moći da moja deca rastu uz  mene.

Pogledajte dobro ove slike.

 

 

Nemojte biti nemarne prema sebi.

Tri poziva  za zakazivanje vas deli od provere vaših grudi, kao i vašeg reproduktivnog sistema. Ako je u Domu zdravlja prevelika gužva, odvojite nekoliko hiljada dinara d i odradite preglede privatno. Za toliko ima svako, potpisujem!

Uradite to. Moli vas vaša mala sadašnja, ili buduća ćerka.

Uradite šta je do vas, bez izgovora.

Avonu čestitam na kampanji koja pogađa pravo u centar.

Društvu okupljenom oko Moje dojke su o.k. čestitam na upornosti i volji, sve što radite ima itekako smisla!

 

 

 

Category: Sasvim lično

About the Author ()

Novinarka, trostruka keva, blogerka. Moja najduža ljubav je ona sa papirom i olovkom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *