Petak kada je otišao Tomica

| 28. јануар 2011. | 4 Comments

Moja neverica u ovom trenutku može da se meri samo sa nevericom, bolom i tugom (ovo je omiljeni triling izlizanih sintagmi kada mi u Novostima opisujemo neku golemu nesreću) unezverenim navijačima Sarajeva kad im je otišao Hase – teško je, brate, kad navikneš da je on za tebe jedan, jedini, nepromenljiv i uvek tu, stena takoreći. Odlazi mi Tomica!

A ja sam na održavanju trudnoće i neću imati to zadovoljstvo da napišem tu vest, eh živote! Otkako sam 2002. godine osetila onaj neodoljivi šmek redakcije dnevnih novina,  Tomica i ja smo nerazdvojni – takoreći, on mi je sve ove godine jedini ministar zdravlja. Kad kažem ministar, mislim na njega!

Tomica Milosavljevic i ostavka P.s. Slika maznuta sa FB profila Eniaca

Videćemo danas da li će Tomica održati reč koja se proširila po partijsko medijskim kuloarima, ili će kao mnogo puta do sada ostati nedosledan i čovek koji ne drži mnogo do reči. U stvari davao je on ostavke, više puta, ali je uvek bio razlog neko drugi – nedostatak podrške vladi, busanje u grudi kako pandemija JESTE opasna i kako vredi sprcati silne pare na nju. Imao je mnogo propusta, ispada i iritirajućih poteza. NIJE se setio da da ostavku, onda kada bi ona bila pravi potez – kad već nije imao dobre PR savetnike koji nisu umeli da mu kažu da za građanina Tomicu Milosavljevića nije strašno da ode na operaciju nekomplikovane diskus hernije u Nemačku, ali da za ministra zdravlja Tomicu Milosavljevića jeste i strašno i ružno, i bezobrazno! Taj je momenat propustio, valjda ambasadorsko mesto, za koje se pričalo da a čeka, nije bilo dovoljno primamljivo. Imao je on mnogo razloga da ode, ali mu nijedan nije zagrebao po obrazu – ljudskom, lekarskom, političkom. Čovek – stena.

Šta nam sad čeka Tomicu ne znam, verovatno neko bolje mesto.  Šta čeka  srpsko zdravstvo, ni to ne znam. Nešto isto tako loše, verujem.

p.s. A ako zajebeš i ipak ne daš ostavku, šta da ti kažem, Tomice, neću biti iznenađena. Nimalo…

UPDATE:
Ipak je otišao!
Direktan prenos ostavke

Tags: , , , ,

Category: Bez dlake u mozgu

About the Author ()

Novinarka, trostruka keva, blogerka. Moja najduža ljubav je ona sa papirom i olovkom.

Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Tweets that mention Petak kada je otišao Tomica | Bedno piskaralo -- Topsy.com | 28. јануар 2011.
  2. Petak kada je otišao Tomica | www.blogovnik.com | 11. децембар 2011.
  1. Fatal error: Call to undefined function mysql_query() in /home/piskaral/public_html/wordpress/wp-content/plugins/comment-rating/comment-rating.php on line 219