Konačno, lekar ostao bez licence

| 4. јануар 2011. | 8 Comments

Odavno me nije jedna vest iz zdravstva ovako obradovala: nije reč o najnovijoj proceduri koja spasava živote, ni o novosagrađenoj bolnici za decu, mada bi mi i to ugrejalo srce.

Obradovala me, makar i u formi „žrtvenog jarca“ vest da će doktor Eugen Slavik, vrsni neurohirurg KCS, osim zatvorske kazne od četiri godineostati bez i lekarske licence, verovatno šest godina.  Još mi je bitnije što je ova prva etička odluka Lekarske komore doneta, ne za lekarsku grešku (kojih ima, i biće i na koje ne možemo uvek da utičemo ni da ih sprečimo), već za dovoljnu ljudsku i moralnu i lekarsku ljigavost – baja je ocu bolesnog deteta tražio 500 evra da ga operiše. Pošto je Slavik pravosnažno osuđen neću se femkati i pisati da je možda kriv, kad je sud već dokazao da jeste.

lekovi / lekari i korupcija

Da li će ova praksa zaživeti?

 

I nemam ništa protiv što će čamiti u zatvoru, a posle toga neće moći da se uvali u svoju lagodnu doktorsku poziciju, i pelješi jadne, očajne ljude, na najgori mogući način zloupotrebljavajući svoju profesiju i pišajući na Hipokratovu zakletvu.

I još jednu želju imam, da ovaj slučaj ne ostane usamljen, već da „povuče nogu“ ostalima, koji samo čekaju da budu otkriveni, bahati, bezobrazni, nemoralni i krše zakon. Nećemo biti na dobitku samo mi – pacijenti i potencijalni pacijenti već i oni časni i pošteni doktori kojima se kolege smeju iza leđa.

Tags: , , , , , ,

Category: Bez dlake u mozgu

About the Author ()

Novinarka, trostruka keva, blogerka. Moja najduža ljubav je ona sa papirom i olovkom.

Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Tweets that mention Konačno, lekar ostao bez licence | Bedno piskaralo -- Topsy.com | 4. јануар 2011.
  2. Lekarska sujeta | 9. јануар 2011.
  1. Fatal error: Call to undefined function mysql_query() in /home/piskaral/public_html/wordpress/wp-content/plugins/comment-rating/comment-rating.php on line 219