Fejslifting čarobnim iglicama

| 26. август 2010. | 0 Comments

 

AKUPUNKTURA, drevna kineska veština za lečenje i ravnotežu organizma, koristi se i za produžavanje mladosti. Takozvani fejslifting akupunkturom odnedavno se radi i u Beogradu. Zahvaljujući ovoj metodi, ne samo da se može izgledati za 10 do 15 godina mlađe, već se i celo telo zaista podmladi, kaže terapeut dr Biljana Marjanović iz „Balans medike“.

Ovakav fejslifting je u svetu veoma popularan, a u odnosu na operacije i druge invazivne metode naročito jer je prirodan.

– Akupunktura deluje na sve naše organe, jer se proces podmlađivanja odvija na ćelijskom nivou – pojašnjava dr Marjanović. – Prilikom tretmana podmlađivanja posebna pažnja se obraća na lice – bore oko usta, oko očiju, čelo, vrat, podbradak. Ali, po proceni lekara iglice se stavljaju i na druga mesta na telu.

Na mestima gde se stavljaju iglice, ali i okolnim, ubrzava se cirkulacija, ćelijski metabolizam, transport kiseonika kroz ćelijsku membranu je bolji. Zahvaljujući tome, bolje se eliminišu slobodni radikali, povećava koncentracija antioksidanasa i što je najvažnije, podstiče stvaranje kolagena i elastina.

Na taj način „čarobne iglice“ dovode do postupnog zatezanja kože, manje bore nestaju, dok duboke bore postaju manje vidljive. Tokom tretmana, igle za akupunkturu postavljaju se na određene antilifting tačke (koje nisu samo na licu) i deluju na čitavo telo, tako da se klijent već posle prvog tretmana oseća opuštenije, bolje spava.

– Rezultati podmlađivanja su individualni i zavise od starosti kože, ishrane, stresa, fizičke aktivnosti. Veliki uticaj ima i to kako se odnosimo prema svom telu, da li pušimo, pijemo alkohol, da li smo gojazni – pojašnjava naša sagovornica. – Kod mlađih ljudi rezultati su brži i veći, kod starijih, zbog prirodnog procesa starenja treba malo više vremena da se oni vide.

Tretman se primenjuje jednom sedmično, ne češće, ali ima produženo dejstvo, i nastavlja se i do četiri meseca posle tretmana. O „istom trošku“, tokom podmlađivanja, iglama se može dalovati i na neke zdravstvene probleme – nesanicu, migrenu.

AKUPUNKTURNE TAČKE

Akupunkturno podmlađivanje se radi posebnim iglicama za lice, za jednokratnu upotrebu. Posle uzimanja podataka od pacijenta, u ležećem položaju na telo se postavljaju iglice na akupunkturne tačke koje imaju antilifting dejstvo.

– Te tačke su na skočnom zglobu, potkolenici, ručnom zglobu – pojašnjava dr Biljana Marjanović. – Zatim se očisti lice i postave iglice ispod brade, kao i na lice, po određenom redosledu. Istim redosledom se iglice sklanjaju. Ceo tretman traje od sat i po do dva.

NIJE ZA DEPRESIVNE

Ovakav tretman preporučuje se svima koji žele podmlađivanje bez agresivnih metoda. Koriste ga mlađe osobe, ali i šezdesetogodišnjaci. Ipak, kod određenih osoba i stanja je kontraindikovan – u trudnoći, kod hemoragija, sklonosti ka krvarenju, neregulisane hipertenzije, karcinoma, depresije.

A. R.

tekst je objavljen u Večernjim novostima

 

Tags: , ,

Category: Novinarski tekstovi

About the Author ()

Novinarka, trostruka keva, blogerka. Moja najduža ljubav je ona sa papirom i olovkom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *