Kad ministar „mazi“, a pop „blagosilja“

| 4. фебруар 2010. | 3 Comments

Mnogo puta za ovih osam godina koliko se bavim novinarstvom doživela sam da me „gledaju iskosa“, proglašavaju bednim piskaralom, podrugljivo frkću na pomen profesije. Čak mi je i rođeni tata, odgovarajući me od studija novinarstva kao poslednja dva argumenta izvukao – sine, „novinari lažu“ i „novinari kratko žive“. Baš stimulativno. Nije me odgovorio.

Nije bio u pravu moj taja, novinarstvo je baš jedan divan posao.

Ustaneš ( ne baš rano, to nam je jedna od retkih privilegija), odeš do redakcije, pa na radni zadatak. Treba da izveštavaš sa Skupštinske sednice Odbora za saobraća j i veze. Po završetku, postaviš novinarsko pitanje, a od ministra Mrkonjića dobiješ – šamar (ili maženje po glavi).  Nema veze što je to maženje iz ličnih simpatija – Dobiješ doduše posle medijske halabuke i izvinjenje dotičnog kapitalca (mislim ministra za ono što su nekada bile kapitalne investicije).

mrkonjic-i-velja-ilic-u-guci

Braća po delu

Izvor

SAVET: preporuka novinaru Kurira,  Lađeviću da se mane sektora, jer je izgleda uklet. Jer kako drugačije objasniti da  je Mrkin dobar drug Velja, dok je bio na mestu „kapitalca “ mlatio, doduše verbalno, novinara Vladu Ilića, javno ga optužujući da je polno opštio s njegovim ovcama na imanju u Kačulicama? Tamo, naime moj zemljak Velja Ilić, stručnjak opšte prakse od železnice do kardiovaskularne klinike (prim. aut, ovaj izraz sam pozajmila iz sjajne izjave mog kolege i zemljaka  Stojana Markovića) nameravao da gradi kliniku. A kolega Ilić, jelte, po novinarskom zadatku došao da vidi šta to ministar gradi.

Ceo slučaj navodne sodomije, naravno još nije dobio epilog, a evo i zašto.

Koleginice novinarke obično prožu bolje kad se dele sektori. Dobiju zdravstvo, socijalu, ili crkvu. Milina jedna. Ni  Aleksandra Delić, dopisnica  Novosti iz Šapca, nije slutila da će izvešatavanje o navodnim mahinacijama lokalnog popa biznismena  Bogdana Simanića dovesti do  „blagosiljanja“  salvom uvreda i pretnji. Sad čekam da vidim da li će se i kako s (ras) popom obračunati mediji, crkva, policija i sud.

Napomena: novinari  bi trebalo da budu zaštićeni ovim odredbama. Da li su?

Link za danas: http://www.napadi-na-novinare.com/index.php

P.s. Nemoj da se neko slučajno šalio da kao argument poteže političku orijentaciju, sumnjive novinarske vrednosti i uređivačku politiku novina u kojima pomenuti novinari rade. To jednostavno nije predmet ove priče.

Tags: , , , , , , ,

Category: Bez dlake u mozgu, Iluzije novinarstva

About the Author ()

Novinarka, trostruka keva, blogerka. Moja najduža ljubav je ona sa papirom i olovkom.

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Kad ministar „mazi“, a pop „blagosilja“ | www.blogovnik.com | 11. децембар 2011.
  1. Fatal error: Call to undefined function mysql_query() in /home/piskaral/public_html/wordpress/wp-content/plugins/comment-rating/comment-rating.php on line 219