Fantastičnih šest za početak

| 31. август 2009. | 14 Comments

 

blogday2009

 

 

 

 

Uživanje u svetu blogova je poput odvođenja deteta u ooogromnu prodavnicu punu slatkiša, od kojih ne zna koji pre da odabere, pa trčkara od jedne do druge gomile. Za poslednjih 5 godina više puta sam otkrivala tu čarobnu šumu i uz velike pauze izazvane privatnim rezovima u životu, ponovo u nju zalazila. A ključ hodanja kroz šumu je valjda, izabrati drveće koje vas inspiriše, koje želite u svom dvoruštu, da vam pravi hlad dok uživate u jutranjoj kafi :)

Ali, mora da se pazi, jer u blogerskoj šumi nekada može da se zaluta u silnom drveću – lepota blogova jeste u njihovoj raznovrsnosti začinjenoj (za mene dobitnom kombinacijom) informacije – plus- stav- plus – prepoznatljiv stil- veština dobre komunikacije. A moja prirodna radoznalost i želja da vidim, čujem, pročitam i naučim što više, dovela je RSS mnogih blogova u moj Google reader. I svakodnevno uživam u duhovitim opaskama, čitam zanimljivosti, učim, „kradem“ cake od iskusnijih, boljih, čitanijih.

Za Blogday, uklopiću se u tradiciju i podeliti s vama moje trenutne favorite. Poređane onako kako su mi pali na pamet, a svima je zajedničko da osim što su zanimljivi, poučni, s jasnim stavom.

– Mahlat  – ubistvena, „Žena s mudima“ (ne, njen blog nije „ženski“), kaže pravo u glavu ono što bi drugi možda pomislili, ali nikako rekli. Neke od najboljih analiza onog što politički korektno zovemo penis i vagina pročitah baš kod Mahlat. Uživam čitajući je, vrlo često mislimo jako slično, samo ona to mnogo bolje verbalizuje J

Nadžak – njegova džangrizanja podsećaju me na priče jednog od Štrumpfova, onog što mu stalno nešto fali. Opisuje sebe kao namćora, večitog kontraša i baksuza. Al ne bih ga ja menjala, baš takav treba blogosferi.

Moošema – Retko jasna, sa stavom, pismena (nije zanemarljivo verujte), pitka, ali komplikovana. Nad svakim postom se zamislim.

Miss Cybernaut – bivša koleginica, danas u svetu e – marketinga i PPC – a. “Geek chick” kako sama kaže :). Žao mi je što je nema češće, svaki post ritualno iščekujem. Dal’ je urođeni talenat ili naučeni fini osećaj mere nije ni bitno. tek, ona zna kako treba koristiti lični blog kao sredstvo promocije rada, alat komunikacije, izvor edukacije, a s druge strane kao personifikaciju ličnosti koja iza postova stoji.

Dragana Đermanović – uzburkala je svojom pojavom žabokrečinu lokalnih balkanskih PR voda, mislim da to sjajno radi i sa uživanjem pratim njen blog i učim.

Pedya je relativno nov bloger, ali poznat  mnogima u online svetu. Jako mi se dopada ono što je do sada napisao o komunikaciji i njenim pojavnim oblicima, korisno, pitko, s merom.

Ovo je samo malecni isečak spiska blogera koje s pažnjom čitam i pratim. Namerno sam izostavila neke blogove, koji su toliko popularni da je moja preporuka suvišna, jer svako ko zaviri u blogosferu ubrzo neizbežno „naleti“ na njih – Blogowski, Deda, Eniac, Aničić , Urošević (svaka čast na promociji ćirilice), Dragan Varagić

Tags: , ,

Category: Internetarije

About the Author ()

Novinarka, trostruka keva, blogerka. Moja najduža ljubav je ona sa papirom i olovkom.

Comments (14)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Fatal error: Call to undefined function mysql_query() in /home/piskaral/public_html/wordpress/wp-content/plugins/comment-rating/comment-rating.php on line 219